18.2.13

Home Sweet Home #6


*Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama*
Vandaag zijn we boven. Welkom in het domein van onze jongste. Een echte knusse peuterkamer. De deuren van de kinderkamers zijn voorzien van de eerste letter van hun naam. Niks moeilijks, kant en klaar gekocht en met een 'power tapeje' op de deur geplakt.

Als jongste heeft deze kerel natuurlijk weinig nieuws op zijn kamer. Om eerlijk te zijn...  vrijwel niets nieuws. Hij is de derde bewoner van het meegroeibedje van de grote Zweed. En zelfs de gordijnen hingen al op de peuterkamer van zijn grote broer. Mijn moeder vermaakte ze op maat (voor de tweede keer, dus..) en ik pimpte er met verschillende stofjes sterren op. Zo goed als nieuw!
 De maan-lamp (natuurlijk ook van de Zweedse) hangt sinds kort ook weer, omdat we in de fase van bang-in-het-donker zitten. Het stoere dekbedovertrek is van de Hema (wél nieuw).
Inderdaad: ook Ikea...
En wat écht niet nieuw is, is de stoel.

Die stond al op mijn meisjeskamer. Hij was afkomstig uit de inboedel van mijn grootouders, en kwam op mijn kamer toen mijn grootvader noodgedwongen kleiner moest gaan wonen. Destijds was de bekleding knáloranje. Toen we trouwden heeft mijn verloofde (oeh.. hoe klinkt dat) de stoel met veel liefde kaalgeschuurd en met een matte transparante lak gelakt.

De prachtige warme kleur van het hout komt nu nog beter uit. En toen hebben we hem samen opnieuw bekleed met witte stof, en doopten hem om tot onze 'Jan des Bouvrie'-stoel. Hij heeft in ons eerste huis altijd in de woonkamer gestaan. Inmiddels is hij helaas wel weer aan nieuwe bekleding toe. Ik camoufleer het maar even met de mooie 'naamdeken' van Caroly, die hij bij zijn geboorte van zijn oom en tante kreeg.

 
Ik ben nog steeds erg blij met de kleurtjes op de wand. Het witte 'loom' en de de beige/grijze 'grind', waarbij het witte schilderwerk mooi uitkomt. Op de schilderijrichel staan geboorteschilderijtjes die mijn schoonzusje maakte en een knuffelegel die ik maakte naar een patroon uit een Ariadne wonen kids. Misschien wil ik er nog wel zo'n richel bij. Of een spandraadje om tekeningen  en werkjes aan te kunnen hangen.


 Op meneertje zijn kamer staat ook nog een kastje met een verleden op de peuterkamer van zijn grote broer. Het kastje begon als deel van onze uitzet, bijna dertien jaar geleden. Een braaf grenen meidenkastje dat het gat in de schoorsteenmantel afdekte, aangezien we geen gaskachel hadden, en wel CV. Een jaar of zeven en een huis later schilderden we de buitenkant, manlief en ik, en maakt ik op de deur een stoere Pluk met zijn kraanwagen.


En op alle kinderkamers: boeken! Al is het maar omdat ik er zelf zo gek op ben...

4 opmerkingen:

 1. Leuk en mooi zeg!!(hier heeft onze jongste ook amper wat nieuws..)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha, het is wat met die jongsten. Ze krijgen het minst, daarentegen mogen ze wel weer het meest!

   Verwijderen
 2. Wat een fijn kamertje! Ik vind de kleuren ook erg mooi!

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.