9.1.17

It Mûzehûs

Afgelopen vrijdag hebben we als toetje van de kerstvakantie een uitstapje gemaakt met het hele gezin. We gingen met de kids naar Amsterdam. We zijn twintig over tien "Nemo" binnengestapt. Een groot succes uiteraard. De kinderen hoefden nog niet weg, maar omdat we ze toch ook een stukje Amsterdam wilden laten zien, zijn we 's middags met ons drietal naar het centrum gewandeld. Voor hen alledrie de eerste keer in Amsterdam, dus ze keken zich de ogen uit. Wát een drukte! Wát veel camera's! Wát veel politie! Wát een grote winkels! En wát een lange rij voor museum Madame Tussaud. Aan het eind van de middag wandelden we moe maar voldaan terug naar de auto, die we in parkeergarage Oosterdok hadden staan.
Daarbij kwamen we ook langs de openbare bibliotheek. Door de ramen had onze jongste een grote ijsbeer zien staan tussen de jeugdboeken. En de oudste vergaapte zich door de ramen aan al die verdiepingen vol boeken. Dat was wel even wat anders dan de knusse bibliotheek van een dorp verderop... Dus, na een korte aarzeling maar even een kijkje binnen nemen. Erg leuk!
Want op de onderste verdieping bij de jeugdboeken ontdekten we het échte muizenhuis! Misschien ken je het muizenhuis of 'it mûzehûs' van de gelijknamige boeken. Toen we hier tegenaan liepen, herinnerde ik me inderdaad een interview met de schrijfster, Karina Schaapman, die vertelde dat het muizenhuis in de bibliotheek live te bekijken was. Mijn kinderen kennen de boeken goed, hebben er zelf twee, en keken zich dan ook de ogen uit naar al die tafereeltjes. Ze wisten een aantal plekken waar bekende verhaaltjes zich afspeelden weer terug te vinden. "Kijk, daar was het verjaardagsfeestje!" Met deze ontdekking als kers op de taart mochten we weer naar huis. Patatjes eten en namijmeren over de heerlijke vakantie die nog weken had mogen duren...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.