3.1.13

Goede voornemens

Zo, mijn eerste blog van dit jaar! Dus allereerst de allerbeste wensen voor 2013 aan mijn lezers. En dan naar het volgende punt: goede voornemens. Die liggen volgens mij wel voor de hand. Ik zal iets moeten doen aan al die half-afgemaakte projecten in opbergdozen, kasten en kisten. Maar daarin ben ik niet de enige, heb ik wel gelezen.
Dat het nu vakantie is, gaf mij wel direct de kans met deze voornemens aan de slag te gaan. En met trots deel ik u mede dat het eerste project al is afgerond. Niet naar tevredenheid, maar goed, dan was het ook niet blijven liggen...
Het is een rokje van haar, uit haar veelverbreid meesterwerk. Het ging niet mis bij het patroon, of de beschrijving. Ik durfde het zelfs aan om in de A-lijn met paspel een blinde rits te zetten. Het had heel wat  voeten in de aarde, en leek na poging twee zeer geslaagd te zijn (zo niet perfect), maar... De rits weigerde elke dienst. De combinatie van dikkere stof en paspel leverde een gespleten rits op die noch omhoog, noch omlaag wilde gaan. Tja. En dan belandt zo'n rokje in de mand 'To do'.
Uiteindelijk heb ik mezelf toch een schop onder de kont gegeven en de blinde rits gevangen door een gewoon exemplaar. Minder goed voor het zelfvertrouwen, en uiteindelijk ook voor het resultaat, maar goed. Het moet praktisch blijven. En ik ga écht niet nog eens tornen, want dat gaat gaten geven.
Tijdens de fotoreportage bedacht ik me dat ik mezelf toch  vóór de kerstdagen die schop onder mijn achterste had moeten verkopen, dan was het een superkerstrokje geweest. Maar aangezien het tijdens de shoot maar nauwelijks op de smalle heupjes bleef hangen, gok ik dat het kerst 2013 een prima item gaat zijn. Nu maar hopen dat het boek 'allemaal bloesjes' er dit jaar nog bij verschijnt.
Het smaakte wel naar meer. Ik hoop in 2013 nog 'allemaal rokjes' te maken. Dus Readkapke, doe je mee?
Maar voordat ik daaraan begin...zucht! Eerst weer terug naar de goede voornemens.
3 opmerkingen:

  1. Hij is superleuk!! En wat een mooi modelletje, ja het famke hè ;-) Het rokje ook hoor, hahaha!
    Ik heb het boek ook en er 2 rokjes uit gemaakt, maar beide waren behoorlijk aan de smalle kant.
    Ik wens jou een heel fijn en creatief nieuw jaar!!! En wat heb je een mooie nieuwe lay-out!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker, ik doe mee haha! Maar ik durf echt nog niet aan de rokjes te beginnen hoor! Het boek ligt er al wel. Gelukkig heb ik er voorlopig ook helemaal nog geen tijd voor :P! Eerst de naaimachine maar weer aan de praat krijgen...! De mijne staat ook bij Veenstra maar heb er geen goed gevoel over, misschien hadden ze het ook net toevallig heel druk?!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.