22.4.13

Home Sweet Home #13

Het leuke van verbouwen of verhuizen met kinderen (naast alle nadelen die er aan kleven, laten we wel wezen..), is dat je al weet 'wat het wordt'. Of 'is', dus. Je weet of je een kamertje gaat inrichten voor en jongen of een meisje,en vaak ook al iets over wat voor type je in huis hebt, en wat voor interesses je kind heeft (al wil je daar nog wel eens aan voorbij gaan, wat de inrichting betreft, vanwege het hoge plastic gehalte van alle commerciële kinderidolen...).
Toen we in ons huidige huis gingen wonen, ging ik dan ook helemaal los op de kamer van mijn prinsesje, destijds één jaar oud. Alles werd wit en lichtrose, met blaadjes en bloemetjes.
Achteraf nooit helemaal naar wens, omdat het allemaal net té licht en wat nietszeggend was. Mijn prinsesje werd intussen een robuuste peuterdame, die bovendien allergisch bleek te zijn voor bijna alles wat in de lucht hangt, waaronder huisstofmijt. Toen we de babykamer voor haar broertje gingen aanpakken, was dat dus een goed excuus om ook haar kamer van een mooie dichte laminaatvloer te voorzien, in plaats van de kierende vloerplanken de er lagen. En ja, toen moesten er nieuwe plinten op.. en ja.. toen konden we de boel eigenlijk ook wel opnieuw sausen. Dus is de prinsessenkamer nu stoer groen. Alweer een jaar of drie, nu. En het bevalt nog steeds. Ook bij de inwoonster zelf, want onlangs vroeg ze me om ook de andere muren groen te maken. En het plafond.
Nou, nee dus. Ze moet het hier maar even mee doen!
De Pip-kaarten in de witte lijstjes steken mooi af.
om de geboortklok heen een muurschildering, zodat het een 'echte' koekoeksklok werd


De vlindermobiel kreeg ze van de oppas, en staat erg lief.
Het rode kastje uit het blauw-gele warenhuis, kreeg nieuwe knoppen. En die staan 'm goed.
De eerste gordijnen die ik zelf maakte, en pimpte.
Met vilten bloemetjes en blaadjes, en knopen uit beppes tromke, waaronder hele mooie!Home Sweet Home is een initiatief van Barbaramama

3 opmerkingen:

 1. Wat een fris en fijn kamertje!

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe mij nog eens wat voordelen van verhuizen met kinderen?? Wij moeten er binnenkort ook aan geloven, met de nog te baren baby, dreumes en peuter naar een nog onbekende plek.. Kan wel wat opbeurende berichten gebruiken :P. Ik vind dat rood met groen erg leuk trouwens, warm, ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bovenal.. Veel sterkte! Maar dat is weinig opbeurend, hè ;) wat mij betreft staat en valt alles met goeie hulptroepen, vooral in de vorm van oppas. Voor ons zit er weer een verbouwing aan te komen.. Doorbijten!

   Verwijderen

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.