23.8.12

snackbanket uit zee

Dit visgerecht vinden mijn kiddo's heerlijk. En eerlijk gezegd lusten de grote mensen hier het ook graag. Het recept komt 'Het grote beroepen kookboek' van Blue Band. Ik zag er laatst bij de kringloop nog een aantal liggen... Staan lekkere dingen in!


Nodig (4 pers):
15 g. peterselie
700 g. voorgekookte krieltjes
4 el olie of vloeibare bak & braad
300 g. bleekselderijstengels
200g. waspeen
2 tomaten
4 zoetzure augurkjes
1 teentje knoflook
500 g. (wit)visfilet of zalm
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de peterselie fijn.

Snijd voor de knabbelgroenten de bleekselderij en worteltjes in reepjes. Snijd vervolgens de helft van de bleekkselderij- en wortelreepjes, de 2 tomaten en 4 augurken in kleine blokjes. Pel de knoflook.

Meng de krieltjes met 2 eetlepels Blue Band vloeibaar, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels peterselie en 1/2 theelepel peper. Leg 4 velletjes aluminiumfolie klaar. Schep de krieltjes in het midden en vouw de folie als buideltjes dicht. Zet de buideltjes op het rooster in de oven en laat ze in ca. 20 min. gaar worden.

Verhit 2 eetlepels olie. Bak de stukjes bleekselderij en wortel 5 minuten op matig vuur. Voeg tomaat en augurk toe en knijp de knoflook erboven fijn. Bak 1 minuut mee. Roer er 3 eetlepels peterselie door.

Leg de visfilets naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bedek met de gebakken groenten. Zet de schaal in de oven laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden.


Voor mijn kinderen maakte ik bij de knabbelgroenten nog wel een dipsausje (Yoghurt met een beetje suiker, mosterd, peterselie en knoflook).

Lekker ite!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd dan he! En als jij nou begint, ga ik eerst moed verzamelen.... Ik heb het voorlopig eigenlijk ook niet aan tijd maar misschien begin ik binnenkort toch stiekem eens?!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.