24.4.12

Moeten...

Dinsdagavond kwart over negen.. Ik heb een drukke dag achter de rug. Was ik gister nog helemaal in een huishoudelijke 'flow', vandaag moest ik werken. Een lange intensieve dag. Tegen achten vertrokken, oneindig veel gepraat en een uur of zes met hoofdpijn en zonder noemenswaardige pauzes weer thuis. Daar at ik heerlijk van het eten dat de oppas en mijn mannetje klaarzetten en klaarmaakten. Daarna ons vaste 'klokhuismoment', één kiddo douchen, en twee zo in bed. Half acht begonnen, half negen alle kroost plat. Even ontspannen. Draw en wordfeud bijwerken. Blogjes sneupen. Zucht.

Eigenlijk moet ik nu dus de afwas doen, aangezien ik niet heb gekookt. Ook moet ik nog het plakboek van mijn dochter bijwerken, aangezien de juf die graag terugziet op school. En dan hangt daar nog die broek van diezelfde dochter over de bank. Met een gat in de knie en het plaatje dat daarop moet. Oh ja. En daar liggen op het terras nog twee fietsjes en een tractor die nog in het fietsenhok moeten. Zucht. Nou ja. Dat eerst maar.
Stijfjes kom ik overeind van het warme plekje op de zachte bank, schiet in mn gifgroene plastic tuinklompen, open de achterdeur en stap de schemer in.
De rust overvalt me.
Ik moet helemaal niks.

Dat plakboek... morgen. Die broek... morgen. Die afwas? Misschien straks. En anders... morgen. Die fietsjes scharrel ik ongemerkt al bij elkaar, terwijl ik hele andere dingen doe.

Want ik moet de kleuren van de zonsondergang bewonderen. Ik moet naar het lied van de merel luisteren. Ik moet de zwaluwen welkom heten. Ik snuif de geur van de nog vochtige aarde op, maak nog wat foto's met mijn heerlijke camera en ontdek dat er bij schemer met de nachtportretstand nog leuke dingen zijn te maken.

En dat, dat moet ik gewoon even kwijt. Dat het voorjaar er best is. Dat achter de wolken de zon schijnt. En dat iedereen vooral moet genieten. En dat maar zomaar kan in zo'n schemermomentje!

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk, wat een goede instelling. Daar hou ik nou ook van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal goed! En dan morgen alles op je gemak. Zennnnn....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.