20.1.12

Varitarisch

Ik heb laatst kennis gemaakt met het begrip 'varitariër'. Kent u die al? Het wil zeggen dat je bewust één of meer dagen in de week het vlees van je menu schrapt. Nu, dat zijn wij dus ook, varitariërs. Als het lukt om een moment te vinden om ervoor te gaan zitten, puzzel ik elke week een weekmenu met bijbehorend boodschappenlijstje in elkaar, waarbij mijn uitdaging is om zo gevarieerd mogelijk te eten. Eis is dat het allemaal makkelijk is en in één supermarkt bij elkaar gescharreld kan worden. En omwille van die variatie zit er naast vlees, vis en gevogelte een dagje vegetarisch bij. Manlief, echte carnivoor, heeft hier aan moeten wennen... de kinderen lijkt het niet veel uit te maken. Van onderstaand gerecht hebben ze vandeweek echt gesmuld, dus ik geef het iedereen graag mee. Wie weet is het iets voor mijn schone zus, die gek is op simpele recepten. Ik vond het in het kookboek van de c1000, van 2004.
Nodig voor vier personen:
400 gram spaghetti
zout (laat ik zelf gewoon weg)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
40 gr. boter
450 gr. doperwtjes (diepvries), ontdooid
200 gram oude kaas 48+, fijngeraspt
peper
4 el fijngeknipt bieslook ('s zomers haal ik die uit de tuin, maar 's winters vind ik de gedroogde variant ook goed genoeg)

Kook de spaghetti in ruim kokend water (evt. met zout) beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de uitgeperste knoflook, de boter en de doperwtjes door de uitgelekte spaghetti en warm alles al omscheppend goed door.
Voeg de kaas, peper naar smaak, en het bieslook toe.
Zelf maakte ik er een salade bij:

5 tomaten
3 bosuitjes
1/2 rode ui
Snij de ui en bosui in ringen en de tomaten in partjes, hussel het door elkaar en...klaar!

Lekker ite!

2 opmerkingen:

Leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het fijn om wat van je te horen.